Hírek, események:


Meggyúlt szövétnek - tanári konferencia Rimaszombatban

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége november 24-e és 26-a között „Meggyúlt szövétnek” címmel tanári emlékkonferenciát szervezett Gömör nagy fia, az egyszerű nép őre, Tompa Mihály születésének 200. évfordulója tiszteletére Hanván és Rimaszombatban.


tovább >>

 


Istentisztelet Hanván

tovább >>

 


Tompa Mihály szobra visszanyerte régi helyét és fényét

Írta: Pósa Homoly Erzsó - 2017.09.29.
Rimaszombatban a virágok költőjére, a református lelkészre emlékeztek születésének kétszázadik évfordulóján, és ünnepélyesen átadták a róla elnevezett, szépen felújított teret.

tovább >>

 


Rimaszombaton átadják a felújított Tompa Mihály teret.

Tompa Mihály születésének 200. évfordulóján, 2017. szeptember 28-án 11 órától Rimaszombatban ünnepélyesen átadják a felújított Tompa Mihály teret.

tovább >>

 


Fejlesztés a virtuális valóságban: mit láthatott Tompa Mihály a hanvai templomdombról?

Tompa Mihály születésének 200. évfordulója alkalmából a Pro Scholis, a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége, valamint a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége Rimaszombati Regionális Pedagógiai Központja a tizedik pedagógiai projekt témájául a költő életének és munkásságának feldolgozását választotta. A félévig tartó munkába Gömör 17 iskolája (kb. 250 tanuló és 40 pedagógus) és az MTA SZTAKI eLearning Osztálya is bekapcsolódott.

tovább >>

 


Tompa emlékév - Gömörszőlős
Tompa emlékév - Gömörszőlős, képgaléria
tovább >>

 


Tompa emlékév - Kelemér
Tompa emlékév - Kelemér, képgaléria
tovább >>

 


Meghívó

A Városi Könyvtár a Gömöri Múzeum és a Holló László Galéria tisztelettel és szeretettel meghívja Önt, kedves családját és érdeklődő barátait 2017. június 9. (péntek) 16:30 órára Gömöri Múzeumba (Putnok, Serényi tér 10.)

tovább >>

 


Meghívó

A Tompa Mihály Gömöri Kulturális Egyesület tisztelettel és szeretettel meghívja Önt és kedves családját Kelemérre és Gömörszőlősre, a két település egykori lelkésze, Tompa Mihály születésének 200. évfordulójára rendezett emléknapra.
A RENDEZVÉNY IDŐPONTJA: 2017. JÚNIUS 10.

tovább >>

 


FELHÍVÁS ALKOTÓI NAPRA

A Tompa Mihály Gömöri Kulturális Egyesület a költő születésének 200. évfordulója tiszteletére rendezett ünnepségsorozat keretében NYÍLT ALKOTÓI NAPOT hirdet képzőművészek számára

tovább >>

 


Lant és Biblia – Megnyitották a Tompa Mihály Emlékévet

Koszorúzással, előadásokkal és ünnepi műsorral vette kezdetét a Tompa Mihály emlékév Sárospatakon. A 19. századi magyar líra kiemelkedő alakja születésének 200. évfordulója alkalmából rendezett egész éves programsorozatot a Tompa Mihály Gömöri Kulturális Egyesület más intézményekkel összefogásban szervezi azzal a céllal, hogy népszerűsítse a költő feledésbe merült életművét.

tovább >>

 


Tompa Mihály Szavalóverseny videóanyag

Tompa Mihály Szavalóverseny. Videóanyag

tovább >>

 


GLG TOMPA MIHÁLY SZAVALÓVERSENY 2017.

GLG TOMPA MIHÁLY SZAVALÓVERSENY 2017. eredménye

tovább >>