Programterv

Az éves program 23 településen, 25 helyszínen kerül megrendezésre, ezek között a határon túl Erdély, Kárpátalja és természetesen a költő szülőföldje, a felvidéki Gömör több települése is szerepel. A programoknak a következők a helyszínei:

Sárospatak, Deregnyő, Beregszász, Rimaszombat, Putnok, Budapest- TIT- székház, Budapest- Margitsziget,- Miskolc-Lévay József Református Gimnázium, Miskolc- megyei könyvtár Tompa Mihály fiókkönyvtára, Hanva, Beje, Gömörszőlős, Kelemér, Igrici, Nagyszalonta, Kolozsvár, Kazincbarcika, Alsóvadász, Debrecen, Kecskemét, Sárbogárd, Pápa, Sajószentpéter, Kisgyőr, Pécs.

A településeken a rendezvények helyszíneinek általában egy-egy könyvtár, művelődési ház, középiskola - jobbára református középiskola-, kollégium ad otthont, közöttük Tompa Mihály emlékhelyek és a költő nevét viselő intézmények.

A rendezvényt olyan településekre is el kívánjuk juttatni, amelyhez a lelkész költő életútja szorosan nem kapcsolódik, de szívesen fogadják a megemlékező programunkat, melyek jól illeszthető a reformáció 500. évfordulójának ünnepléséhez is.

A költő életútjához kapcsolódó településeken kiemelt emlékünnepségek lesznek, amelyekhez kiajánlott programblokkunk mellett egyéb programok is megvalósulnak.

A program időbeni ütemezése:

A programsorozat ünnepélyes nyitórendezvénye Sárospatakon lesz 2017. év március 25-én, a záró rendezvény Hanván, 2017. szeptember 28-án. Az év során pedig januártól decemberig az ország 20 településén (átlagosan havonta két településen) lesz általunk koordinált egységes tartalmú és formai megjelenítésű rendezvény.

Kiemelt, országosan meghirdetett versenyek, pályázatok: